Book translations

Ti i tvoj čudesni mozak: knjiga o mozgovima, kako rade i kako ponekad ne rade

— Clive Gifford // Školska knjiga, Zagreb, 2021.

Za razliku od mozgova ostalih stvorenja, tvoj ti mozak omogućuje da razumiješ razliku između ispravnoga i neispravnoga, naučiš i upotrebljavaš više od jednog jezika te da zamišljaš budućnost. Ni jedno drugo stvorenje, osim čovjeka, ne može ovladati tako GOLEMIM spektrom vještina i uloga, a sve zahvaljujući zadivljujućem mozgu.

Nedavna otkrića u neuroznanosti – istraživanju mozga i živčanog sustava – omogućila su spoznaju mnogih iznenađujućih činjenica o funkcioniranju mozga i o pogreškama koje mozak čini.
Ova će ti knjiga pomoći da istražiš svoj mozak i shvatiš kako on radi i kako – katkad ne radi. Vrijeme je da se pozabaviš svojom glavom i otkriješ sve o sebi i o svojem mozgu. Želiš li znati zašto ne možeš sam sebe poškakljati, zašto odrasli vole hranu koju su mrzili dok su bili djeca i kako neka tajanstvena stvorenja mogu zavladati mozgovima ostalih vrsta? Ništa lakše od toga!

Otkrij nevjerojatnu snagu mozga i njegove slabosti, nauči kako nadzire tvoje akcije, reakcije i emocije, na način koji nisi mogao ni zamisliti.

Doznaj sve o svojem čudesnome mozgu iz ovog vodiča u nevjerojatni organ koji te čini TOBOM.

Katalog Knjižnica grada Zagreba

Ilustriratorica: Anne Wilson
S engleskog preveo: Dario Hrupec